Number of the records: 1  

Jídelní preference a stravovací zvyklosti dětí předškolního věku

  1. Title statementJídelní preference a stravovací zvyklosti dětí předškolního věku / Kamila Davídková
    Personal name Vránová, Kamila, (dissertant)
    Phys.des.90 listů : grafy
    NoteVedoucí práce Dagmar Kubátová. Oponent Věra Pavlátová
    AbstractTeoretická část práce se zabývá základními pojmy ve výživě a významem výživy pro růst a vývoj dětí ve věku 3-6 let. V souvislosti s tím charakterizuje období předškolního věku, zabývá se změnami, které toto období doprovází. Pozornost je věnována stravovacím návykům, chybám ve stravování a výživovým doporučením pro výživu dětí v předškolním věku. Praktická část zkoumá jídelní preference a stravovací zvyklosti předškolních dětí. Pro získání dat byl zvolen kvantitativní výzkum, metoda dotazníku. Šetření proběhlo ve skupině 60 rodičů předškolních dětí ve vybraných MŠ. Dále byl porovnán jídelníček a stravovací režim předškolních dětí v jejich rodině o víkendu a během týdne v mateřské škole, kterou navštěvují. V závěru jsou formulována doporučení pro práci učitelů MŠ s rodiči a žáky v oblasti zdravé výživy a stravování.
    The theoretical part deals with basic concepts in nutrition and the importance of nutrition for the growth and development of children aged 3-6 years. It characterizes the pre-school age, describes the changes that accompany this period. Attention is paid to eating habits, eating disorders, and nutritional advice for preschool children. The practical part examines the eating preferences and eating habits of preschool children. Quantitative research, the questionnaire method, was chosen to obtain the information. The survey was carried out in a group of 60 parents of preschool children in selected kindergartens. diet and diet regimes of preschool children were compared in their family during the weekend and during the week in kindergarten they attend. Diet and diet regimes of preschool children were compared in their family during the weekend and during the week in kindergarten they attend. In conclusion, recommendations are made for the work of teachers of the kindergarten with parents and kids in the field of healthy nutrition and eating.
    Another responsib. Kubátová, Dagmar, 1943- (thesis advisor)
    Pavlátová, Věra, 1971- (opponent)
    Another responsib. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra primárního vzdělávání (degree grantor)
    Subj. Headings stravovací zvyky * stravování * zdravá výživa * děti předškolního věku
    Subj. Headings složení stravy * preschool age * diet composition
    Form, Genre bakalářské práce
    Conspect392 - Zvyky, mravy, obyčeje v soukromém životě
    UDC392.81 * 640.4 * 640 * 613.2 * 316.346.32-053.4 * (043)378.22
    CountryČesko
    Languagečeština
    URLhttps://portal.ujep.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=00178507
    Document kindDiploma theses
    Call numberBarcodeSublocationVolný výběrInfo
    DA 95983300709598sklad CIn-Library Use Only

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.