Number of the records: 1  

Pressereaktionen in der Tschechoslowakei auf die Bücherverbrennungen vom Mai 1938 in Deutschland

  1. DA 10720
    Ulrichová, Barbora, 1995-
    Pressereaktionen in der Tschechoslowakei auf die Bücherverbrennungen vom Mai 1938 in Deutschland / Barbora Ulrichová. -- 2018. -- 40 listů. -- Oponent Jan Kvapil. -- Vedoucí práce Mirek Němec. -- Název a text práce v německém jazyce. -- Abstract: Tato bakalářská práce se zabývá reakcemi československých novin na pálení knih 10. května 1933. Teoretická část se zabývá politickou, sociální a ekonomickou situací v Německu v roce 1933, kvůli které byla německá společnost rozdělena a později dopustila pálení knih. První kapitola objasňuje nacistickou propagandu a diktaturu, která vedla k očistě kultury a civilizace. Praktická část se soustředí na reakce československého tisku a názory žurnalistů v Československu. Nejvíce se bakalářská práce zaměřuje na hledání článků o českých autorech, Haškovi a Olbrachtovi, jejichž knihy byly spáleny.. -- Abstract: This bachelor thesis deals with the reactions of the Czech press on the Nazi Book burnings on 10th May 1933. The theoretical part explains the political, social and economic situation in Germany in 1933 that divided the German society, which led to the big occasion. The first chapter explains the propaganda and dictatorship of Nazi that leaded to refining of culture and civilization. The practical part focuses on the reactions of the Czech press and the opinion of journalists in Czechoslovakia. The most attention is given to finding articles about Hašek and Olbracht, the two Czech authors, whose books were burned.
    Kvapil, Jan, 1974-. Němec, Mirek, 1971-. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra germanistiky
    ničení knih. dějiny žurnalistiky. pálení knih v Německu 1933. reakce tisku v Československu. nazi book burning 1933. Czech press reactions. bakalářské práce
    098.1:005.921.8. 070(091). (043)378.22

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.