Number of the records: 1  

Srovnání vybraných povídek J. K. Šlejhara a G. de Maupassanta

  1. Title statementSrovnání vybraných povídek J. K. Šlejhara a G. de Maupassanta [rukopis] / Kristýna Veršecká
    Personal name Veršecká, Kristýna, (dissertant)
    Issue data2014
    Phys.des.60 l. + 1 CD-ROM
    NoteVed. práce Adam Krupička
    AbstractBakalářská práce je zaměřena na dva významné spisovatele: Josefa Karla Šlejhara a Guy de Maupassanta. V první části se zabývám se životem obou spisovatelů a jejich tvorbou. Tato část se také věnuje teoretickému vymezení úrovní srovnávaných povídek. Hlavním cílem bakalářské práce je porovnat, rozebrat vybrané povídky a vyvodit shody a rozdíly, které vyplývají z jejich tvorby. Při srovnání je kladen důraz na rovinu tematickou, ideovou, konstrukční a stylovou.
    The Bachalor thesis is focused on two important writers: J. K. Šlejhara a G. de Maupassanta. In the firt part I am dealing with the lives of authors and thein literary aktivity. This section also deals with the theoretical defined levels compared stories. The main goal of the thesis is to compare, analyze selected short stories and summarize analogies and differences result of their short shories. By analysis is an accent put to thematic, ideological, structural and stylish level.
    Another responsib. Krupička, Adam (thesis advisor)
    Another responsib. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra bohemistiky (degree grantor)
    Subj. Headings česká literatura * povídka
    Subj. Headings Josef Karel Šlejhar * Guy de Maupassant * short stories
    Form, Genre bakalářské práce
    Conspect821.162.3 - Česká literatura
    UDC821.162.3 * 82-32 * (043)378.22
    CountryČesko
    Languagečeština
    URLhttps://portal.ujep.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=00167656
    Document kindDiploma theses
    Call numberBarcodeSublocationVolný výběrInfo
    DA 36233300703623sklad CIn-Library Use Only

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.