Number of the records: 1  

Dílo Houstona Stewarta Chamberlaina se zaměřením na Základy 19. století, 1. a 2. část

  1. Title statementDílo Houstona Stewarta Chamberlaina se zaměřením na Základy 19. století, 1. a 2. část [rukopis] / Viktor Bambásek
    Personal name Bambásek, Viktor, (dissertant)
    Issue data2014
    Phys.des.46 l.
    NoteVed. práce Jan Charvát
    AbstractTéma bakalářské práce se zaměřuje na celoživotní odkaz britského, německy píšícího autora z přelomu 19. a 20 století, Houstona Stewarta Chamberlaina. Konkrétně se zaměřením na jeho stěžejní dílo, Základy 19. století. V úvodní časti práce je také věnována pozornost reáliím z Chamberlainova života a jeho základním myšlenkám. Práce je zakončena krátkou úvahou nad odkazem jeho díla.
    The theme of the bachelor theses is focused on the lifetime work of the british author who wrote mostly in German, Houston Stewart Chamberlain. Specifically focused on his major work, The Foundations of the Nineteenth Century. The introductory also deals with facts from Chamberlain's life and major themes of his work. The theses ends with a short thought about his lifework.
    Another responsib. Charvát, Jan, 1974- (thesis advisor)
    Another responsib. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra politologie a filozofie (degree grantor)
    Subj. Headings Chamberlain, Houston Stewart, 1855-1927
    Subj. Headings filozofové * rasismus * antisemitismus * nacionalismus
    Subj. Headings árijská ideologie * racism * antisemitism * Aryan ideology * nationalism
    Form, Genre bakalářské práce
    Conspect101 - Filozofie
    UDC101-051 * 323.14 * 316.64-021.485 * 323.12(=411.16) * 316.64(=411.16)-021.485 * 172.15 * (043)378.22
    CountryČesko
    Languagečeština
    URLhttps://portal.ujep.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=00164530
    Document kindDiploma theses
    Call numberBarcodeSublocationVolný výběrInfo
    DA 30023300703002sklad CIn-Library Use Only

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.