Number of the records: 1
Význam OMEGA-3 mastných kyselin v prevenci kardiovaskulárního onemocnění
- P-DP 18373
Vyhnánková, Michaela, 1985-
Význam OMEGA-3 mastných kyselin v prevenci kardiovaskulárního onemocnění [rukopis] / Michaela Vyhnánková. -- 2011. -- 63 l., 11 l. příl. : il. + 1 CD-ROM. -- Ved. práce Pavel Suchánek. -- Dodán pouze 1 CD-ROM. -- Abstract: Bakalářská práce shrnuje problematiku vlivu omega-3 mastných kyselin v prevenci kardiovaskulárních onemocnění. Na základě rešeršního zpracování popisuje z chemického hlediska charakteristiku mastných kyselin, jejich rozdělení, zdroje a doporučený příjem. V souvislosti s kardiovaskulárním systémem je zde uvedena základní charakteristika a problematika kardiovaskulárních onemocnění, jako je ateroskleróza, ischemická choroba, hypertenze, diabetes mellitus, obezita a nadváha. Praktická část je založena na dotazníkovém šetření, zda-li jsou omega-3 mastné kyseliny doporučovány jako součást stravy pacientů s kardiovaskulárními onemocněními. Respondenty byla odborná veřejnost z prostředí kardiologů, internistů a praktických lékařů.. -- Abstract: Bachelor thesis summarizes the issue of the effect of omega-3 fatty acids in the prevention of the cardiovascular disease. Based on the retrieval process described in term of the chemical characteristics of fatty acids, their distribution, sources and recommended intake. In relation of the cardiovascular system is the basic characteristics and the problems of the cardiovascular diseases such as atherosclerosis, cornary artery disease, hypertension, diabetes mellitus, obesitas and overweight. The practical part was focused on the survey and whether the omega-3 fatty acids are recommended as part of the diet of patiens with cardiovascular diseases. Respondents were from professional community of cardiologists, internists and general practitioners.
Suchánek, Pavel. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra biologie
tuky. mastné kyseliny. PUFA-omega3. zdroje. kardiovaskulární systém. kardiovaskulární onemocnění. výživa. výživová doporučení. fatts. fatty acids. PUFA-omega-3. sources. cardiovascular system. cardiovascular diseases. nutrition. nutritional recommendations. bakalářské práce
(043)378.22
Number of the records: 1