Number of the records: 1  

Proměny vinařství a ovocnářství v městečku Třebenice mezi lety 1850 - 1950

  1. Title statementProměny vinařství a ovocnářství v městečku Třebenice mezi lety 1850 - 1950 / Šárka Neumanová
    Personal name Neumanová, Šárka, (dissertant)
    Phys.des.68 listů : ilustrace, grafy, mapy
    NoteVedoucí práce Vilém Zábranský. Oponent Tomáš Okurka
    AbstractBakalářská práce je zaměřena na problematiku vinařství a ovocnářství v Třebenicích v období 1850-1950. Cílem je zmapovat tradici pěstování vinné révy a ovoce v tomto mikroregionu, zhodnotit změny, ke kterým ve sledovaném období došlo a především pochopit příčiny těchto změn v kontextu doby.
    Bachelor thesis is focused on the problematics of viticulture and fruit growing in the town Trebenice between 1850-1950. The aim is to map the tradition of vine and fruit growing in this microregion, evaluate the changes that have taken place in that period and, above all, to understand the causes of these changes in the context of the time.
    Another responsib. Zábranský, Vilém, 1979- (thesis advisor)
    Okurka, Tomáš, 1977- (opponent)
    Another responsib. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra historie (degree grantor)
    Subj. Headings 1850-1950
    Subj. Headings vinařství - dějiny * ovocnářství - dějiny
    Subj. Headings Třebenice (Litoměřice, Česko : oblast)
    Subj. Headings vinice * zpracování ovoce * Rublič * Košťálov * Zahrada Čech * viticulture * vineyards * fruit growing * fruit processing * Garden of Bohemia
    Form, Genre bakalářské práce
    Conspect663 - Průmysl nápojů. Kvasný průmysl. Průmysl pochutin
    UDC663.2 * 351.82 * 634.1/.8 * (437.315) * (437.15) * (043)378.22
    CountryČesko
    Languagečeština
    URLhttps://portal.ujep.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=00186661
    Document kindDiploma theses
    Call numberBarcodeSublocationVolný výběrInfo
    DA 141043300714104sklad CIn-Library Use Only

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.