Number of the records: 1  

Možnosti snižování ztrát v maloobchodní jednotce

  1. Title statementMožnosti snižování ztrát v maloobchodní jednotce [rukopis] / Tereza Štibingerová
    Personal name Štibingerová, Tereza, (dissertant)
    Issue data2014
    Phys.des.57 l., [9] l. příl. : grafy, tabulky
    NoteVed. práce Alena Zábranská
    AbstractTématem této bakalářské práce jsou možnosti snižování ztrát v maloobchodní jednotce, konkrétně při pultovém prodeji lahůdek. Teoretická část, která byla vypracována na základě uvedené odborné literatury, obsahuje zejména základní pojmy související s maloobchodem, dále se zabývá problematikou řízení zásob a poslední kapitolou v této části jsou obecné principy, které jsou předpokladem k zamezení vzniku ztrát. Praktická část obsahuje stručnou charakteristiku společnosti, která si přeje zůstat v anonymitě, dále se skládá z analýzy ztrát známých i neznámých, grafického znázornění vývoje pouze známých ztrát na základě interních dat, a dále byl proveden rozbor ztrát přímo na pracovišti. Tato analýza poslouží k naplnění cíle bakalářské práce, jímž je analyzovat příčiny vzniku ztrát známých i neznámých. Poslední kapitola hodnotí výsledky z předešlé analýzy, na jejichž základě navrhuje řešení vedoucí k minimalizaci těchto ztrát. Navrhované možnosti se budou týkat především známých ztrát.
    The topic of this bachelor work is to determine possibilities of reducing losses in the retail store, specifically in counter sale of delicatessen. The theoretical part was done on the basis of stated specialized literature content, particularly basic concepts related to retail. It further deals with the problem of inventory control and the last chapter of this part consists of general principals to prevent formation of losses. The practical part contains a brief profile of the company which prefers to stay anonymous. It is further composed of analysis of known and unknown losses through a graphic depiction of development of known losses based on internal data and losses directly occurred in the workplace. This analysis will serve the realization of the bachelor work which is to analyze origins of known and unknown losses. The last chapter evaluates results from the previous analysis that suggests solutions leading to minimization of these losses. Proposed possibilities will be related primarily to known losses.
    Another responsib. Zábranská, Alena (thesis advisor)
    Another responsib. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra ekonomiky podniku (degree grantor)
    Subj. Headings řízení zásob * skladové hospodářství * maloobchod
    Subj. Headings čerstvá potravina * sanitace * hygienická minima * známé ztráty * neznámé ztráty * snižování ztrát * retail store * inventory management * fresh food * sanitation * hygiene minima * known loss * unknown loss * loss reduction
    Form, Genre bakalářské práce
    Conspect658 - Řízení a správa podniku
    UDC658.78 * 005.932 * 339.37 * (043)378.22
    CountryČesko
    Languagečeština
    URLhttps://portal.ujep.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=00168998
    Document kindDiploma theses
    Call numberBarcodeSublocationVolný výběrInfo
    DA 35243300703524sklad CIn-Library Use Only

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.