Number of the records: 1  

Každý chce podrbat

  1. Title statementKaždý chce podrbat / Helena Račková
    Personal name Račková, Helena, (dissertant)
    Phys.des.54 listů : ilustrace + 1 CD
    NoteVedoucí práce Jiří Kovanda
    AbstractTato práce se věnuje smyslu hmatu v umění, pokládá si otázku, zda vnímání uměleckých děl hmatem vede k jinému typu poznání než zrakem a seznamuje čtenáře se dvěma typy tvůrčích přístupů, haptickým a vizuálním. Práce stručně shrnuje vývoj problematiky hmatu a užití kožešiny jako výrazového prostředku na základě ukázek vybraných autorů. Praktická část práce chronologicky popisuje postup jakým dílo vznikalo, od prvotní inspirace až po finální podobu.
    This Thesis focuses on a sense of touch in art and poses a question, if perception of piece of art visually and by touch leads to a different conclusions. This work presents readers two types of creative attitudes, visual and haptical and on examples of selected authors it briefly summarizes the development of touch and use of fur in art as a means of expression. The practical part of the work chronologically describes the process of creation from initial inspiration to final form.
    Another responsib. Kovanda, Jiří, 1953- (thesis advisor)
    Another responsib. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra elektronického obrazu (degree grantor)
    Subj. Headings design * dějiny umění * smyslové vnímání
    Subj. Headings hmat * zrak * vizuální doba * kožešina * slast * dřevo * senses * touch * sight * visual epoque * fur * breeding * wood * art
    Form, Genre diplomové práce
    Conspect7.01/.09 - Umění
    UDC7.05 * 72/76(091) * 159.93 * 612.821.8 * 591.185 * (043)378.2
    CountryČesko
    Languagečeština
    URLhttps://portal.ujep.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=00173526
    Document kindDiploma theses
    Call numberBarcodeSublocationVolný výběrInfo
    DA 57773300705777sklad CIn-Library Use Only

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.