Number of the records: 1
Křesťanské a židovské jídelní předpisy a jejich praktické dodržování
Title statement Křesťanské a židovské jídelní předpisy a jejich praktické dodržování [rukopis] / Martina Koppová Personal name Koppová, Martina, (dissertant) Issue data 2013 Phys.des. 48 l. : il., grafy, tabulky Note Ved. práce Josef Hurt Abstract Tato bakalářská práce pojednává o jídelních předpisech, které souvisí s křesťanským a židovským náboženstvím. Zabývá se popisem každodenního i svátečního jídelníčku a také tím, do jaké míry tyto předpisy znají a dodržují věřící hlásící se k daným náboženstvím. Zároveň zkoumá důvody, které věřící vedou k tomu, aby se těmito předpisy řídili, případně neřídili. V neposlední řadě se provedený průzkum věnoval také zjišťování názoru věřících na předpisy a nařízení spojená s jídlem. This bachelor?s work is about food instructions, which are connected with Christianity and Judaism religion. It is about daily menu and also about feast menu. It described how the believers practise or don?t practise the food instructions of their religion. It also clear up, why they practise it or don?t practise it. Research which was made describe opinions of believers about the food instruction. Another responsib. Hurt, Josef (thesis advisor) Another responsib. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra primárního vzdělávání (degree grantor) Subj. Headings náboženství * křesťanství * židovství * vaření Subj. Headings jídlo * jídelní předpisy * religion * christianity * judaism * food * food instruction Form, Genre bakalářské práce Conspect 2 - Náboženství UDC 21/29-1/-9 * 27 * 316.344.8(=411.16) * 641.524.2 * (043)378.22 Country Česko Language čeština URL https://portal.ujep.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=00164598 Document kind Diploma theses Call number Barcode Sublocation Volný výběr Info DA 1094 3300701094 sklad C In-Library Use Only
Number of the records: 1