Number of the records: 1  

Křesťanské a židovské jídelní předpisy a jejich praktické dodržování

  1. DA 1094
    Koppová, Martina, 1987-
    Křesťanské a židovské jídelní předpisy a jejich praktické dodržování [rukopis] / Martina Koppová. -- 2013. -- 48 l. : il., grafy, tabulky. -- Ved. práce Josef Hurt. -- Abstract: Tato bakalářská práce pojednává o jídelních předpisech, které souvisí s křesťanským a židovským náboženstvím. Zabývá se popisem každodenního i svátečního jídelníčku a také tím, do jaké míry tyto předpisy znají a dodržují věřící hlásící se k daným náboženstvím. Zároveň zkoumá důvody, které věřící vedou k tomu, aby se těmito předpisy řídili, případně neřídili. V neposlední řadě se provedený průzkum věnoval také zjišťování názoru věřících na předpisy a nařízení spojená s jídlem.. -- Abstract: This bachelor?s work is about food instructions, which are connected with Christianity and Judaism religion. It is about daily menu and also about feast menu. It described how the believers practise or don?t practise the food instructions of their religion. It also clear up, why they practise it or don?t practise it. Research which was made describe opinions of believers about the food instruction.
    Hurt, Josef. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra primárního vzdělávání
    náboženství. křesťanství. židovství. vaření. jídlo. jídelní předpisy. religion. christianity. judaism. food. food instruction. bakalářské práce
    21/29-1/-9. 27. 316.344.8(=411.16). 641.524.2. (043)378.22

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.