Number of the records: 1
Možné zdroje mikrobiální kontaminace z prostředí, v závodě na výrobu oplatek a sušenek, se zaměřením na kontaminaci enteropatogenními mikroorganismy
Title statement Možné zdroje mikrobiální kontaminace z prostředí, v závodě na výrobu oplatek a sušenek, se zaměřením na kontaminaci enteropatogenními mikroorganismy : [rukopis] (bakalářská práce) / Jarmila Křtěnová Personal name Křtěnová, Jarmila (dissertant) Issue data 2004 Phys.des. 92 s. Note Ved. práce Stanislav Hrubý Abstract Tato práce se zaměřuje na možné zdroje kontaminace z prostředí v závodě na výrobu oplatek a sušenek. Důraz je kladen především na zdroje enteropatogenních mikroorganismů a infekční nákazy jimi způsobené. Na sledovaných lokalitách byly odebrány vzorky bakteriologických stěrů z výrobních a nevýrobních prostor, z provozních zařízení a z rukou výrobních operátorů. Dále pak byl prováděn záchyt sedimentujících kvasinek a plísní ve výrobním prostředí a zjišťování indikátorových mikroorganismů. Na monitorovaných místech byl nejčastěji zaznamenán výskyt plísní, méně pak kvasinek. I přes zavedení funkčního systému HACCP byl zaznamenán i výskyt indikátorových mikroorganismů. Another responsib. Hrubý, Stanislav, 1929-2009 (thesis advisor) Another responsib. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Fakulta životního prostředí. Katedra společenských věd (degree grantor) Subj. Headings hygiena výživy * mikrobiologie * potravinářský průmysl * potraviny Form, Genre bakalářské práce UDC 579 * 664 Country Česko Language čeština Document kind Diploma theses Call number Barcode Sublocation Volný výběr Info Z-DP 530 4201926762 sklad C In-Library Use Only
Number of the records: 1