Number of the records: 1  

Možné zdroje mikrobiální kontaminace z prostředí, v závodě na výrobu oplatek a sušenek, se zaměřením na kontaminaci enteropatogenními mikroorganismy

  1. Title statementMožné zdroje mikrobiální kontaminace z prostředí, v závodě na výrobu oplatek a sušenek, se zaměřením na kontaminaci enteropatogenními mikroorganismy : [rukopis] (bakalářská práce) / Jarmila Křtěnová
    Personal name Křtěnová, Jarmila (dissertant)
    Issue data2004
    Phys.des.92 s.
    NoteVed. práce Stanislav Hrubý
    AbstractTato práce se zaměřuje na možné zdroje kontaminace z prostředí v závodě na výrobu oplatek a sušenek. Důraz je kladen především na zdroje enteropatogenních mikroorganismů a infekční nákazy jimi způsobené. Na sledovaných lokalitách byly odebrány vzorky bakteriologických stěrů z výrobních a nevýrobních prostor, z provozních zařízení a z rukou výrobních operátorů. Dále pak byl prováděn záchyt sedimentujících kvasinek a plísní ve výrobním prostředí a zjišťování indikátorových mikroorganismů. Na monitorovaných místech byl nejčastěji zaznamenán výskyt plísní, méně pak kvasinek. I přes zavedení funkčního systému HACCP byl zaznamenán i výskyt indikátorových mikroorganismů.
    Another responsib. Hrubý, Stanislav, 1929-2009 (thesis advisor)
    Another responsib. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Fakulta životního prostředí. Katedra společenských věd (degree grantor)
    Subj. Headings hygiena výživy * mikrobiologie * potravinářský průmysl * potraviny
    Form, Genre bakalářské práce
    UDC579 * 664
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindDiploma theses
    Call numberBarcodeSublocationVolný výběrInfo
    Z-DP 5304201926762sklad CIn-Library Use Only

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.