Number of the records: 1  

Výzkum vybraných charakteristik integrity povrchu při broušení slitiny Inconel 718

  1. DA 4008
    Čubenko, Jakub, 1988-
    Výzkum vybraných charakteristik integrity povrchu při broušení slitiny Inconel 718 [rukopis] / Jakub Čubenko. -- 2014. -- 70 l. : il., grafy, schémata, tabulky + 1 CD-ROM. -- Ved. práce Martin Novák. -- Abstract: Diplomová práce se zabývá výzkumem vybraných charakteristik integrity povrchu, konkrétně drsnosti a kruhovitosti, při broušení slitiny Inconel 718. V teoretické části jsou vysvětleny základy obrábění, zvláštnosti objevující se při broušení a základní charakteristiky integrity povrchu, jako je profil povrchu, geometrická přesnost, zbytková napětí a tvrdost. Zmínka je zde i o různých typech řezných kapalin a jejich vlivu na kvalitu obrobeného povrchu. Praktická část se pak zaměřuje na experiment, jehož cílem je nalezení takových řezných podmínek při broušení slitiny Inconel 718, které povedou k co nejoptimálnější jakosti povrchu této slitiny.. -- Abstract: This thesis deals with the research of selected characteristics of surface integrity, namely the roughness and roundness, when grinding Inconel 718 alloy. In the theoretical section explains the basics of machining, traits occurring during grinding and basic characteristics of surface integrity, such as surface profile, geometric accuracy, residual stresses and hardness. There is also mention of the various types of cutting fluids and their impact on the quality of the machined surface. The practical part is based on the experiment, whose aim is to find such cutting conditions when grinding Inconel alloy 718, which will lead to the best possible surface quality of the alloy.
    Novák, Martin, 1979 srpen 15.-. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra technologií a materiálového inženýrství
    strojní obrábění. broušení. integrita povrchu. řezné podmínky. Inconel 718. grinding. surface integrity. cutting conditions. diplomové práce
    621.9.042. 621.923. (043)378.2

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.