Number of the records: 1
Bakteriózy a kontaminace potravin
Title statement Bakteriózy a kontaminace potravin [rukopis] / Dagmar Třísková Personal name Třísková, Dagmar, (dissertant) Issue data 2008 Phys.des. 85 l. ; 30 cm Abstract Bakalářská práce ,, Bakteriózy a kontaminace potravin`` se zabývá problematikou alimentární nákazy způsobené bakteriemi, které se mohou vyskytovat v potravě. Jsou zde podrobně popsány pouze bakterie, které se dle směrnice 2073/2005/ES o mikrobiologických kritériích pro potraviny musí stanovovat. Tato bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část je zaměřena na popis bakterií jako organismů, onemocnění způsobené bakteriemi z výše uvedené ES, jejich laboratorní diagnostikou, rizikovými potravinami a analýzou HACCP. V praktické části jsou statisticky zpracovány údaje získané z veřejného průzkumu formou dotazníků, týkající se této problematiky. Cílem této části bakalářské práce je zjistit informovanost a zájem veřejnosti o dané téma. Bachelor thesis "Bacteriosis and food-stuff contamination`` is engaged in the question of alimentary infection caused by bacteria, which have to be specified according to the rule about microbiological criteria for food No. 2073/2005/ES. This bachelor thesis is divided in two parts, theoretical and practical one. The theoretical part focuses on bacteria description in the nature of organisms, deseases caused by them, laboratory diagnosis, risk food-stuff and HACCP analysis. The practical one processes statistically data which have been obtained from public research intended on this question. The main aim of this thesis was to find out the public awareness and interest regarding this theme. Another responsib. Říhová Ambrožová, Jana, 1972- (thesis advisor) Another responsib. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra přírodních věd (degree grantor) Subj. Headings kontaminace potravin * bakterie * nemoci Subj. Headings Bakteriální buňka * rizikové potraviny * HACCP * laboratorní diagnostika bakterií * Bacterial cell * food contamination * risk food-stuff * bacteriosis * HACCP * food related deseases * laboratory diagnosis of bacteria Form, Genre bakalářské práce Conspect 613 - Hygiena. Lidské zdraví UDC 616.1/.9 * 579.81/.87 * 613.26/.29:504.5 Country Česko Language čeština URL https://portal.ujep.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=00033733 Document kind Diploma theses Call number Barcode Sublocation Volný výběr Info Z-DP 1209 4201932965 sklad C In-Library Use Only
Number of the records: 1