Number of the records: 1  

Bakteriózy a kontaminace potravin

  1. Title statementBakteriózy a kontaminace potravin [rukopis] / Dagmar Třísková
    Personal name Třísková, Dagmar, (dissertant)
    Issue data2008
    Phys.des.85 l. ; 30 cm
    AbstractBakalářská práce ,, Bakteriózy a kontaminace potravin`` se zabývá problematikou alimentární nákazy způsobené bakteriemi, které se mohou vyskytovat v potravě. Jsou zde podrobně popsány pouze bakterie, které se dle směrnice 2073/2005/ES o mikrobiologických kritériích pro potraviny musí stanovovat. Tato bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část je zaměřena na popis bakterií jako organismů, onemocnění způsobené bakteriemi z výše uvedené ES, jejich laboratorní diagnostikou, rizikovými potravinami a analýzou HACCP. V praktické části jsou statisticky zpracovány údaje získané z veřejného průzkumu formou dotazníků, týkající se této problematiky. Cílem této části bakalářské práce je zjistit informovanost a zájem veřejnosti o dané téma.
    Bachelor thesis "Bacteriosis and food-stuff contamination`` is engaged in the question of alimentary infection caused by bacteria, which have to be specified according to the rule about microbiological criteria for food No. 2073/2005/ES. This bachelor thesis is divided in two parts, theoretical and practical one. The theoretical part focuses on bacteria description in the nature of organisms, deseases caused by them, laboratory diagnosis, risk food-stuff and HACCP analysis. The practical one processes statistically data which have been obtained from public research intended on this question. The main aim of this thesis was to find out the public awareness and interest regarding this theme.
    Another responsib. Říhová Ambrožová, Jana, 1972- (thesis advisor)
    Another responsib. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra přírodních věd (degree grantor)
    Subj. Headings kontaminace potravin * bakterie * nemoci
    Subj. Headings Bakteriální buňka * rizikové potraviny * HACCP * laboratorní diagnostika bakterií * Bacterial cell * food contamination * risk food-stuff * bacteriosis * HACCP * food related deseases * laboratory diagnosis of bacteria
    Form, Genre bakalářské práce
    Conspect613 - Hygiena. Lidské zdraví
    UDC616.1/.9 * 579.81/.87 * 613.26/.29:504.5
    CountryČesko
    Languagečeština
    URLhttps://portal.ujep.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=00033733
    Document kindDiploma theses
    Call numberBarcodeSublocationVolný výběrInfo
    Z-DP 12094201932965sklad CIn-Library Use Only

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.