Number of the records: 1  

Odpady ve výrobě nápojů, využití, odstraňování

  1. Z-DP 1536
    Švajda, Marek, 1980-
    Odpady ve výrobě nápojů, využití, odstraňování [rukopis] = Waste in production of drinks, utilization and liquidation / Marek Švajda. -- 2010. -- 58 l. : barev. il., tabulky. -- Ved. práce Miroslav Richter. -- Abstract: Tato práce pojednává o výrobě alkoholických i nealkoholických nápojů a produkci odpadů souvisejících s tímto oborem. Práce rozděluje výrobu nápojů na čtyři skupiny a to výrobu piva, lihovin, vína a nealkoholických nápojů (minerálních vod a limonád). Dále se věnuje používání obalů k uvedeným produktům a popisuje procesy výroby a procesy balení nápojů. V dalších částech jsou uvedeny vznikající vedlejší produkty a odpady. Tato část je rozdělena na společné odpady pro celý obor výroby nápojů a dále jsou uvedeny kapitoly pro jednotlivé odpady charakteristické pro pivovary, lihovary a výrobu vín.. -- Abstract: This publication is about making of alcoholic and non-alcoholic drinks and production of waste related with this specialisation. Publication is separated production of drinks into four groups, these are making of beer, destilates, vine and non-alcoholic drinks (mineral waters and lemonades). Next is using of wraps of products and describe productions sequences and packaging. In next parts are presented rising sideline products and waste. This part is separate into collective waste for all drinks and next are parts about individual waste characteric for brewery, distillery and production of vine.
    Richter, Miroslav, 1948-. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra technických věd
    průmysl nápojů. odpad. odpadní vody. obalová technika. drink. waste. brewery. distillery. viniculture. non-alcoholic drinks. wraps. sideline product. brewer's draff. yeast. distiller residue. waste water. bakalářské práce
    621.798. 628.3. 628.3/.5. 663. (043)378.22

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.