Number of the records: 1  

Hygiena potravin

  1. Z-DP 1603
    Seidlová, Lenka, 1981-
    Hygiena potravin [rukopis] / Lenka Seidlová. -- 2010. -- 88 l. : schémata, tabulky. -- Ved. práce Jana Říhová Ambrožová. -- Abstract: Tato bakalářská práce se zabývá problematikou hygieny potravin. Jsou zde popsány jednotlivé druhy kontaminace potravin a alimentární nákazy, které mohou způsobovat. Dále jsou zde řešeny kroky k udržení správné hygieny v jednotlivých fázích oběhu potravin a příslušná legislativa. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. První část je teoretická, druhá praktická. Teoretická část je zaměřena na podrobný popis jednotlivých druhů kontaminantů a jejich nebezpečí v potravinách. Zvláštní pozornost je věnována bakteriální kontaminaci a jejím následkům v podobě nákaz z potravin. Dále jsou zde uvedeny způsoby kontroly hygieny v potravinářském odvětví na národní, evropské a mezinárodní úrovni. Praktická část zahrnuje jednu z metod udržení vysokého standardu hygieny potravin a to HACCP analýzu. Konkrétně se jedná o postup zavádění této analýzy při výrobě rostlinného oleje.. -- Abstract: This bachelor's thesis is related to food hygiene. There are certain types of food contamination and disease, described in the thesis which they could caused. There are also sketched in ways of hygiene control in food industry on national, European and international level. Bachelor's thesis is divided into 2 parts - theoretical and practical. The aim of theoretical part is to describe in details individual kinds of contaminants and their dangerous impact on food. The special attention is dedicated to bacterial contamination and the food contamination as its consequence. Additionally ways of hygiene controls in food industry on national, European and international level are listed in the thesis. Practical part includes one of the methods how to maintain high standard of food hygiene - HACCP analysis. The thesis elaborates a process of introduction of vegetable oil production analysis.
    Říhová Ambrožová, Jana, 1972-. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra přírodních věd
    hygiena potravin. kontaminace potravin. alimentární infekce. alimentární infekce. konzervování potravin. HACCP analýza. Contamination. hygiene. bacteria. food intoxication. HACCP analysis. production. measures. bakalářské práce
    641.4. 664.8/.9. 616-022.3:613.2. 613.26/.29:504.5. 614.31. (043)378.22

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.