Number of the records: 1  

Evidence zdrojů podzemní vody na území okresu Louny a vývoj jejich vodohospodářského využití

  1. Title statementEvidence zdrojů podzemní vody na území okresu Louny a vývoj jejich vodohospodářského využití / [rukopis] Lucie Rychtrová
    Personal name Rychtrová, Lucie (dissertant)
    Issue data2006
    Phys.des.56 l., [29] l. příl.
    NoteBez LS. Ved. práce Jan Šilar
    AbstractVyužívání podzemních zdrojů na Lounsku se podstatně snížilo. V 70. až 80. letech se původně využívalo k veřejnému zásobování kolem 100 l/s podzemní vody ze 150 přírodních zdrojů umístěných na 45 lokalitách. V loňském roce se čerpalo pouze poloviční množství, a to přibližně z 80 zdrojů na 15 lokalitách. Mezi nejvýznamnější lokality, co se týká odebíraného množství vody, patří Holedeč, Peruc, Lišany, Tuchořice atd. Některé nevyužívané zdroje byly určeny k likvidaci, od jiných se upouští na určité období především z důvodu příliš vysokých nákladů na opravu čerpacího zařízení nebo úpravu vody v přepočtu na ekvivalenční koeficient zásobované obce. Chemické složení podzemní vody se během deseti let příliš nezměnilo, v některých lokalitách byl zjištěn vyšší obsah dusičnanů, síranů a mědi v důsledku nesprávného hospodaření zemědělců v oblasti ochranného pásma. V lounském okrese se vyskytuje řada středně až silně mineralizovaných pramenů, s vyšším obsahem oxidu uhličitého a železa.
    Another responsib. Šilar, Jan, 1926- (thesis advisor)
    Another responsib. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra přírodních věd (degree grantor)
    Subj. Headings podzemní vody * ochrana přírodních zdrojů
    Subj. Headings Louny (Česko : oblast)
    Form, Genre bakalářské práce
    Conspect502 - Životní prostředí a jeho ochrana
    UDC502.171 * (437.315) * 556.3(437.315) * 628.11(437.315)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindDiploma theses
    Call numberBarcodeSublocationVolný výběrInfo
    Z-DP 8984201929966sklad CIn-Library Use Only

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.