Number of the records: 1  

Aditivní látky v potravinách

  1. Title statementAditivní látky v potravinách / Ilona Humlová
    Personal name Humlová, Ilona, (dissertant)
    Phys.des.128 listů : grafy
    NoteVedoucí práce Josef Kočí
    AbstractAbstrakt Prezentovaná bakalářská práce je orientována na potravinové přídatné látky, jak je chápe oslovená populace České republiky. Stránky odkrývají význam aditiv, jejich účel a druhy potravinových aditiv. U látek získaných výběrem je popisován jejich vliv na lidské zdraví a místo jejich oblasti nálezu. Je zaměřená na prohloubení povědomí spotřebitelů o užívaných aditivních látek v potravinách. V další části je nabídnuta legislativní ochrana spotřebitelů, nařízení EU a vyhlášky ČR příslušející k užívání aditivních látek potravinářského odvětví. Do zkoumání byla začleněna analýza s dotazníkovou podporou, tím dotazníkový výzkum rozdělil respondenty do rozmanitých seskupení, aby mohly být vytknuty shody a rozdíly jevů. Díky těmto analytickým údajům byly stanoveny verze plánů směřující k lepší informovanosti populace.
    Abstract This bachelor's study is focused on food additive substances which are in the awareness of the Czech inhabitants. The work reveals the significance and purpose of additives as well as the diversification of food additives. What is described within the additives gained by the selection is their effect on the human's health as well as the location of their discovery. The work is aimed at the customers' awareness of used food additives. Within the other part of the work, the legislative customers' protection is presented as well as the EU regulation and ordinance of the CR reflecting the usage of food additives in foodstuff industry. The analysis with the questionnaire filling was included into the research, which resulted into diversification of responders in order to emphasise the sameness anddifferences of the effects. As a result of these analytical data the blueprints which are aimed at the better awareness of the population were established.
    Another responsib. Kočí, Josef (thesis advisor)
    Another responsib. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Fakulta životního prostředí. Katedra společenských věd (degree grantor)
    Subj. Headings potravinářská aditiva * chemické přísady
    Subj. Headings potraviny * přídatné látky * složení potravin * vliv na lidský organismus * additives * foodstuff * additive substances * ingredients * effect on human's organism
    Form, Genre bakalářské práce
    Conspect613 - Hygiena. Lidské zdraví
    UDC613.29 * 663/664.022.3 * 66.022.3 * (043)378.22
    CountryČesko
    Languagečeština
    URLhttps://portal.ujep.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=00170487
    Document kindDiploma theses
    Call numberBarcodeSublocationVolný výběrInfo
    DA 53603300705360sklad CIn-Library Use Only

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.