Number of the records: 1  

Stravovací návyky středoškolské mládeže

  1. Z-DP 1362
    Dostálová, Stanislava, 1983-
    Stravovací návyky středoškolské mládeže [rukopis] / Stanislava Dostálová. -- 2009. -- 64 l. : tabulky. -- Ved. práce Josef Trmal. -- Abstract: Stravování je důležitou součástí každodenního života. V tomto důsledku jsem se zaměřila ve své bakalářské práci na stravování středoškolské mládeže. Stravovací návyky jsem zjišťovala formou dotazníkového šetření, které jsem realizovala na Střední škole propagační tvorby a polygrafie ve Velkém Poříčí. Celkem bylo vyhodnoceno 170 dotazníků. Jsou zde patrné některé nepříznivé trendy jako například vysoká spotřeba uzenin, cukru naopak nízká spotřeba celozrnných výrobků, luštěnin a rybího masa. Tato práce se rovněž zabývá fyziologií výživy, zdravou výživou, stravováním mládeže, faktory podílejícími se na vzniku obezity a poruchy příjmu potravy. Na závěr práce jsou shrnuty zjištěné údaje, seznam literatury a přílohy.. -- Abstract: Food is a very important part of an everyday life. In consequence of this thesis I focused on alimentation of high school teenagers in my work. Their meal plan was examined through a survey which was implemented on High School of Publicity Creation and Printing Trade in Velké Poříčí. In total there were 170 questionnaires analyzed. Several unfavorable tendencies are obvious such as high consumption of smoked meals, sugar and on the other hand low consumption of wholemeal products, pulses and fish. This piece of work deals also with physiology of sustenance, healthy nourishment, alimentation of teenagers, elements that supports obesity and troubles with food receipt. The conclusion summarizes all data and information found, the list of bibliography and annexes.
    Trmal, Josef. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Fakulta životního prostředí. Katedra společenských věd
    stravování. výživa člověka. mládež. střední školy. dotazníky. Velké Poříčí (Česko). Fyziologie výživy. zdravá výživa. stravování mládeže. obezita. poruchy příjmu potravy. Physiology of sustenance. healthy nourishment. alimentation of teenagers. obesity. troubles with food receipt. bakalářské práce
    613.2. 640. 612.39. 616.3-008. 316.346.32-053.6. 373.5/.6+377.1/.3. 303.622. (437.313). (043)378.22

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.