Počet záznamů: 1  

Posouzení vhodnosti vybraných opatření ke zvýšení retenční schopnosti v části povodí Třebonínského potoka

  1. Údaje o názvuPosouzení vhodnosti vybraných opatření ke zvýšení retenční schopnosti v části povodí Třebonínského potoka / [rukopis] Jan Potůček
    Osobní jméno Potůček, Jan (autor diplomové práce nebo disertace)
    Vyd.údaje2006
    Fyz.popis79 s. ; [15 s. m. a tab. příl.]
    PoznámkyBez LS. Ved. práce Pavel Cudlín
    AbstraktDiplomová práce se zabývá posouzením vhodnosti vybraných opatření pro zvýšení retenční schopnosti v části povodí Třebonínského potoka. Cílem práce bylo vypracovat a ověřit metodu výběru vhodného opatření pro zvýšení retenční schopnosti malých povodí na plochách s nebezpečím vzniku povrchového odtoku. Výběr opatření byl proveden na základě třech kritérií, srovnávajících opatření po stránce retenční účinnosti, finanční efektivnosti a šetrnosti k životnímu prostředí. Pomocí programu NetWeaver (součást nadstavby GIS - EMDS) byla navržena a zkonstruována logická síť závislostí prvků jednotlivých kritérií. Síť byla implementována do GISového prostředí, ve kterém byly využity výstupy hydrologického modelu LOREP. Propojení sítě závislostí s GIS a provedení analýzy předpokládalo výrobu a úpravu potřebných vrstev. Výsledky práce jsou mapové výstupy zobrazující vhodnost jednotlivých opatření na zájmových polygonech v povodí a mapa vybraných opatření.
    Dal.odpovědnost Cudlín, Pavel, 1951- (vedoucí diplomové práce nebo disertace)
    Dal.odpovědnost Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra přírodních věd (udělovatel akademické hodnosti)
    Předmět.hesla hydrologie * ochrana krajiny * povodně
    Forma, žánr diplomové práce
    Konspekt626/627 - Vodní stavitelství. Vodní hospodářství
    MDT556(282.243.31) * 627.513(282.243.31)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.Vysokoškolské práce
    SignaturaČár.kódDislokaceVolný výběrInfo
    Z-DP 9404201930086sklad Cpouze prezenčně

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.