Počet záznamů: 1  

Možnosti a limity alternativního stravování v mateřských školách

  1. Údaje o názvuMožnosti a limity alternativního stravování v mateřských školách / Radka Čermáková
    Osobní jméno Čermáková, Radka, (autor diplomové práce nebo disertace)
    Fyz.popis84 listů : grafy
    PoznámkyVedoucí práce Roman Kroufek
    AbstraktBakalářská práce se zabývá výživou předškolních dětí v českých mateřských školách, především pak možnostmi jejich alternativního stravování. Výživa dětí hraje v jejich vývoji velmi významnou roli. Toto si uvědomují i čeští zákonodárci a odborníci na výživu, a proto je školní stravování upraveno řadou závazných legislativních předpisů. Hlavním cílem této práce je zjistit, jaké jsou možnosti a limity zavedení alternativního stravování do školních jídelen mateřských škol. Práce je rozdělena do dvou částí. Část první - teoretická, je zaměřena na vysvětlení základních pojmů z oblasti výživy a školního stravování, na seznámení s legislativními podmínkami a na popis nejčastěji praktikovaných alternativních výživových stylů. Část druhá - praktická, obsahuje výzkumné šetření pomocí dvou autorských dotazníků, které zjišťuje informace potřebné pro splnění hlavního cíle práce. Zjištěná data jsou zpracována, vyhodnocena a interpretována. V závěru práce je pak na dané téma provedena diskuze.
    This bachelor thesis deals with nutrition of preschool children in Czech kindergartens, especially with the possibilities of alternative meals then. Child nutrition plays very important role in development of children. Czech authorities and nutrition specialists are awared by this fact also, and therefore the school meals are managed by a range of binding legislative regulations. The main objective of this task is to determine what are the possibilities and limits of the introduction of alternative meals in kindergarten's canteens. The elaboration is divided into two parts. First part is theoretical, is aimed to explanation of basic concepts of nutrition and school meals, introducing of legislative conditions and description of the most commonly practiced alternative nutritional styles. Second part is practical, contains research made by two author questionnaires, which finds the information needed to fulfill the main objectives of the work. The data obtained are processed, evaluated and interpreted. There is a discussion on the topic done by the end of the work also.
    Dal.odpovědnost Kroufek, Roman, 1979- (vedoucí diplomové práce nebo disertace)
    Dal.odpovědnost Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra primárního vzdělávání (udělovatel akademické hodnosti)
    Předmět.hesla zdravá výživa * společné stravování * děti předškolního věku
    Předmět.hesla mateřská škola * jídelníček * alternativní stravování * kindergarten * diet * healthy nutrition * alternative types of the catering
    Forma, žánr bakalářské práce
    Konspekt613 - Hygiena. Lidské zdraví
    MDT613.2 * 640.4/.5 * 316.346.32-053.4 * (043)378.22
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    URLhttps://portal.ujep.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=00175649
    Druh dok.Vysokoškolské práce
    SignaturaČár.kódDislokaceVolný výběrInfo
    DA 62623300706262sklad Cpouze prezenčně

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.