Počet záznamů: 1  

Analýza možností snižování nákladů v pivovarnictví a jejich aplikace na malý pivovar

  1. Údaje o názvuAnalýza možností snižování nákladů v pivovarnictví a jejich aplikace na malý pivovar [rukopis] / Kristýna Švehlová
    Osobní jméno Švehlová, Kristýna, (autor diplomové práce nebo disertace)
    Vyd.údaje2013
    Fyz.popis97 l. : barev. il., tabulky
    PoznámkyVed. práce Jiří Zima
    AbstraktTématem diplomové práce je analýza možností snižování nákladů v pivovarnictví a jejich aplikace na malý pivovar. Cílem práce je najít a analyzovat možnosti snižování nákladů v pivovarnické výrobě a tyto potom aplikovat na konkrétní malý pivovar v rámci jeho možností. První, teoretická část, která je vypracována za pomoci odborné literatury, je věnována uvedení postupů pivovarské výroby a vývoji pivovarství u nás a ve sledovaném regionu. Ve druhé části jsou uvedeny možnosti snižování nákladů pivovaru, jsou zde podrobně analyzovány oblasti výroby a k nim vázané náklady investiční, výrobní a daňové i přístupy jak je optimalizovat. Podklady pro tuto část pochází z odborné literatury a z rozhovorů se zainteresovanými osobami a odborníky z praxe. Třetí část se zabývá aplikací možností úspor na malý pivovar a obsahuje doporučení a návrhy pro prosperující výrobu bez zbytečných nákladů.
    The theme of the diploma thesis is the analysis of costs reducing possibilities in a beer industry and their application on a small brewery. The aim is to find and analyse costs reducing possibilities in a beer industry and to use them for the concrete small brewery in its scope of possibilities. The first, theoretical, part is worked out using technical literature and it focused on the listing of processes in brewing and on the development of brewing in the Czech Republic and in the monitored region. In the second part, there are possibilities of reducing costs in brewery listed and it elaborately analyses the spheres of producing and connected costs - investment, producing and taxation and analyses the ways how to optimize them. The base for this part originate from technical literature and from interviews with interested persons and professionals. The third part deals with the application of possibilities of saving on a small brewery and it contains suggestions for prospering production without purposeless expenses.
    Dal.odpovědnost Zima, Jiří (vedoucí diplomové práce nebo disertace)
    Dal.odpovědnost Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra ekonomie (udělovatel akademické hodnosti)
    Předmět.hesla malé a střední podnikání * optimalizace spotřeby * pivovarnictví * podpory malého a středního podnikání * snižování nákladů * spolupráce firem * technologická řešení * technologie HGB * výrobní procesy * small and medium enterprise * optimization of consumption * beer industry * small and medium enterprise supports * cost reduction * company cooperation * technological solutions * HGB technology * production processes
    Forma, žánr diplomové práce
    MDT(043)378.2
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    URLhttps://portal.ujep.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=00166161
    Druh dok.Vysokoškolské práce
    SignaturaČár.kódDislokaceVolný výběrInfo
    DA 22223300702222sklad Cpouze prezenčně

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.