Počet záznamů: 1  

Otravy z potravin způsobené mikrooganismy

  1. Údaje o názvuOtravy z potravin způsobené mikrooganismy [rukopis] / Lucie Hostačná
    Osobní jméno Hostačná, Lucie, (autor diplomové práce nebo disertace)
    Vyd.údaje2009
    Fyz.popis41 l. + 1 CD-ROM
    PoznámkyVed. práce Vlastimil Dohnal
    AbstraktBakalářská práce {\clq},Otravy z potravin způsobené mikroorganismy`` se zabývá problematikou infekční nemoci alimentárního původu, které jsou v České republice nejběžnější a představují tak pro obyvatele ČR největší riziko. Bakalářská práce rozděluje alimentární nákazy podle způsobu přenosu na antroponózy, zoonózy a alimentární intoxikace. Každá nemoc je charakterizována původcem nákazy, zdrojem nákazy, přenosem, infekční dávkou, inkubační dobou, klinickými příznaky a výskytem. U alimentárních intoxikací je ještě popsán mechanismus toxicity bakteriálních toxinů. Na závěr je uvedeno {\clq},Deset zlatých pravidel k zabezpečení zdravotní nezávadnosti potravin`` (podle Světové zdravotnické organizace v Ženevě), představující preventivní opatření proti nejběžnějším nemocem z potravin.
    Bachelor thesis {\clq},Food poisoning of microbial origin`` is engaged in the question of alimentary infection caused that are most common in the Czech Republic and thus the populations of greatest risk. Bachelor thesis divides alimentary disease according to the mode of transmission to antroponoses, zoonoses and alimentary intoxication. Each illness is characterized by the disease, the source of disease, transmission, infectious dose, incubation period, clinical symptoms and incidence. The alimentary intoxication is even described the mechanism of toxicity of bacterial toxins. Finally, it stated {\clq},Ten golden rules to ensure food safety'' (according to World Health Organization in Geneva), representing the most common preventive measure against illness from food.
    Dal.odpovědnost Dohnal, Vlastimil (vedoucí diplomové práce nebo disertace)
    Dal.odpovědnost Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra chemie (udělovatel akademické hodnosti)
    Předmět.hesla intoxikace * škodlivé mikroorganismy * potraviny
    Předmět.hesla otravy z potravin * bakterie * viry * bakteriální toxiny * antroponózy * zoonózy * alimentární intoxikace * rizikové potraviny * výskyt * prevence * Food poisoning * bacteria * viruses * bacterial toxins * antroponoses * zoonoses * alimentary intoxication * risk food-stuff * incidence * preventive
    Forma, žánr bakalářské práce
    Konspekt613 - Hygiena. Lidské zdraví
    MDT615.9 * 613.26/.29 * 579-021.473 * (043)378.22
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    URLhttps://portal.ujep.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=00068453
    Druh dok.Vysokoškolské práce
    SignaturaČár.kódDislokaceVolný výběrInfo
    P-DP 154203149955420sklad Cpouze prezenčně

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.