Počet záznamů: 1  

Možné zdroje mikrobiální kontaminace z prostředí, v závodě na výrobu oplatek a sušenek, se zaměřením na kontaminaci enteropatogenními mikroorganismy

  1. Z-DP 530
    Křtěnová, Jarmila
    Možné zdroje mikrobiální kontaminace z prostředí, v závodě na výrobu oplatek a sušenek, se zaměřením na kontaminaci enteropatogenními mikroorganismy : [rukopis] (bakalářská práce) / Jarmila Křtěnová. -- 2004. -- 92 s. -- Ved. práce Stanislav Hrubý. -- Abstrakt: Tato práce se zaměřuje na možné zdroje kontaminace z prostředí v závodě na výrobu oplatek a sušenek. Důraz je kladen především na zdroje enteropatogenních mikroorganismů a infekční nákazy jimi způsobené. Na sledovaných lokalitách byly odebrány vzorky bakteriologických stěrů z výrobních a nevýrobních prostor, z provozních zařízení a z rukou výrobních operátorů. Dále pak byl prováděn záchyt sedimentujících kvasinek a plísní ve výrobním prostředí a zjišťování indikátorových mikroorganismů. Na monitorovaných místech byl nejčastěji zaznamenán výskyt plísní, méně pak kvasinek. I přes zavedení funkčního systému HACCP byl zaznamenán i výskyt indikátorových mikroorganismů.
    Hrubý, Stanislav, 1929-2009. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Fakulta životního prostředí. Katedra společenských věd
    hygiena výživy. mikrobiologie. potravinářský průmysl. potraviny. bakalářské práce
    579. 664

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.