Počet záznamů: 1  

Příprava a studium PEBA 1657 a PEBA 2533 membrán

  1. DA 11292
    Přibylová, Kateřina, 1995-
    Příprava a studium PEBA 1657 a PEBA 2533 membrán / Kateřina Přibylová. -- 2019. -- 64 listů : grafy, schémata. -- Oponent Magda Škvorová. -- Vedoucí práce Zuzana Sedláková. -- Abstrakt: Cílem této bakalářské práce byla příprava a studium membrán ze dvou druhů polymeru poly(ether-blok-amid): PEBA 1657 a PEBA 2533. Všechny použité membrány byly připraveny na Katedře chemie na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Základní charakterizace membrán byla provedena analýzou tloušťky. Afinita povrchu PEBA membrán byla určena kontaktními úhly pro vodu a hexan. Byla diskutována propustnost připravených membrán a jejich sorpce. Bakalářská práce stručně popisuje historii membránových procesů, charakterizaci membrán, membránových modulů a jejich využití.. -- Abstrakt: The aim of this bachelor thesis was to prepare and study membranes from two types of poly(ether-block-amide)polymer: PEBA 1657 and PEBA 2533. All used membranes were prepared at the Department of Chemistry at the Jan Evangelista Purkyně University in Ústí nad Labem. The basic characterization of the membranes was performed by thickness analysis. The affinity of PEBA surface was determined by contact angles for water and hexane. The permeability of prepared membranes and their sorption was discussed. The bachelor thesis briefly describes the history of membrane processes, characterization of membranes, membrane modules and their use.
    Škvorová, Magda. Sedláková, Zuzana. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra chemie
    membrány. membránové procesy. experimentální chemie. membránová separace. poly(ether-block-amid). kontaktní úhel. sorpce. propustnost. membrane separation. contact angle. sorption. permeability. bakalářské práce
    539.216. 62-278. 577.352. 66.081.6. 544.725. 542.06. (043)378.22

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.