Počet záznamů: 1  

Aspekty vzniku bezdomovectví a případná resocializace bezdomovců

  1. DA 5827
    Fošenbauerová, Denisa, 1979-
    Aspekty vzniku bezdomovectví a případná resocializace bezdomovců / Denisa Fošenbauerová. -- 2015. -- 62 listů. -- Vedoucí práce Eva Mrázová. -- Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá aspekty vzniku bezdomovectví a případnou resocializací bezdomovců. Práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické části jsou obsaženy základní pojmy. Bezdomovectví představuje problematiku, se kterou je spjata specifická terminologie. Dále je zde obsažena klasifikace bezdomovců, historické a současné pojetí bezdomovectví, příčiny nárůstu počtu bezdomovců v současnosti a v neposlední řadě teorie návratu. Praktická část této práce obsahuje vyhodnocení výsledků šetření mezi bezdomovci ve městě Chomutov, které bylo zaměřeno na postoje bezdomovců k jejich současnému stavu a schopnost návratu do společnosti.. -- Abstrakt: This Bachelor thesis deals with the aspects of homelessness origin and eventual homeless resocialization. The thesis is divided into two parts. Teoretical partcontains basic terms. Homelessness is an issue, with whis is associated specific terminology. Furthermore, there is contained the classification of the homeless population, the historical and current conception of homelessness, reason of homeless number increase, and finally the theory of return back. The practical part of this thesis, contains evaluation of investigation among homeless in Chomutov city, which was focused on attitudes of homeless to their current situation and ability to resocialization.
    Mrázová, Eva. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra primárního vzdělávání
    bezdomovectví. sociální problémy. sociální vyloučení. resocializace. desocializace. homelessness. social exclusion. de-socialization. resocialization. bakalářské práce
    364.682.42. 364.6. 364.624.4. 364-782.2. (043)378.22

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.