Počet záznamů: 1  

Hodnocení tělesného složení u dětí mladšího školního věku

  1. DA 863
    Tarantová, Nicole, 1990-
    Hodnocení tělesného složení u dětí mladšího školního věku [rukopis] / Nicole Tarantová. -- 2013. -- 55 l., [3] l. příl. : barev. il., grafy, tabulky. -- Ved. práce Dominika Petrů. -- Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá tělesným složením a posouzením podílu tělesného tuku u dětí Základní školy Hlavní 193, Ústí nad Labem. Celkem bylo naměřeno 35 probandů z toho 18 chlapců a 17 dívek. Měření byla provedena na základě metody kaliperace pomocí Bestova kaliperu. Zjistili jsme, že sledované soubory mají nejvyšší distribuci tukové tkáně pod lopatkou, ale procentuální zastoupení tukové tkáně se od sebe nikterak významně nelišily. Snahou bylo také přispět k objasnění problematiky nadváhy a obezity u dětí základní školy a zároveň analyzovat vybrané charakteristiky tělesného složení těchto souborů. Výsledné hodnoty jsou statisticky zpracovány a prezentovány v podobě tabulek a grafů.. -- Abstrakt: This thesis deals with the physical composition and assessment of body fat of children at Primary School called Základní škola Hlavní 193, Ústí nad Labem. I have measured 35 probands (18 boys and 17 girls). Measurements were performed according to the method "kaliperace" using Best's calipers. We found that the measured population have the highest distribution of fat tissue under the shoulder blade, but the percentage of fat from each other are not significantly different. The aim was also to help clarify the issue of overweight and obesity of elementary school children while also analyzing selected characteristics of body composition. The results are statistically analyzed and presented in charts and graphs.
    Petrů, Dominika. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra tělesné výchovy
    obézní děti. obezita. výživa dětí. tělesné složení. kaliperace. body composition. caliper. obesity. nutrion. bakalářské práce
    616-056.257-053.2. 616-056.257. 613.22. (043)378.22

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.