Počet záznamů: 1  

Návrh výměníku tepla pro pasterizaci mléka

  1. V-DP 262
    Poleník, Petr, 1985-
    Návrh výměníku tepla pro pasterizaci mléka [rukopis] / Petr Poleník. -- 60 listů, 12 listů příloh. -- Ved. práce Jan Skočilas. -- Abstrakt: Diplomová práce se zabývá návrhovým výpočtem deskového výměníku pro pasterizaci mléka a následným kontrolním výpočtem v konečně prvkovém programu FEMINA. Návrhový výpočet je rozdělen do dvou částí. První část je "ohřev" mléka na teplotu pasterizace a druhá část je samotná "pasterizace", kde se mléko musí zahřívat na požadované teplotě po dobu 20 sekund. U výměníku porovnáváme teploty na výstupu z výměníku a tlakové ztráty. Obě varianty počítáme pro stejné vstupní parametry, které jsou množství požadovaného pasterizovaného mléka za čas 8000 litrů/h. Tudíž požadovaný výkon výměníku je stejný. Vstupní a výstupní teploty: na straně ohřívaného média (mléka) teplota na vstupu do výměníku t21 = 4°C, teplota na výstupu t22 = 72-78 °C, teplota na vstupu ohřívacího média (vody) t11 = 92 °C. Požadovaná doba pasterizace je T = 20s. Závěrem této diplomové práce je porovnání výsledků návrhového a kontrolního výpočtu.. -- Abstrakt: The thesis deal with a design calculation of plate heat exchanger for milk pasteurization and subsequent control calculation in finite element program FEMINA. Design calculation is divided into two parts. The first part is "heating" of milk on pasteurization temperature and the second part is just pasteurization, when the milk must be warm up on required temperature during 20 seconds. We compare the temperatures in the outlets of the heat exchanger and the loss of pressure. We calculate,both of variations, for the same arguments, whitch are amounth of required pasteurizated milk in time 800liters/h. So the required trasnfered heat in the exchanger is the same. Inlet and outlet temeratures: on the side of heated milk, in the inlet of exchanger t21 = 4°C in the outlet t22 = 72-78 °C, temperature in the inlet of heated water t11 = 92 °C. The required time of pasteurization is T= 20 s. The conclusion of this thesis is comparing the results of design and control calculation.
    Skočilas, Jan, 1980-. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra strojů a mechaniky
    návrh. výměník tepla. pasterizace mléka. design. heat-exchanger. milk pasteurization. diplomové práce
    (043)378.2

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.