Počet záznamů: 1
Dostupnost lokálních potravin v Kolíně
- Zajíčková, Barbora, 2000-
Dostupnost lokálních potravin v Kolíně [rukopis] / Barbora Zajíčková. -- 2024. -- 56 l. (133 201 znaků) + 1 mapa. -- Oponent Vladan Hruška. -- Ved. práce Zdeňka Smutná. -- Abstrakt: Práce je zaměřena na koncept alternativních potravinových sítí a zabývá se udržitelností a lokalizací zemědělsko-potravinového systému, což jsou témata rezonující v politických dokumentech na národní i mezinárodní úrovni, a to například v podobě tzv. City Region Food System, který podporuje FAO. Cílem práce je identifikovat dostupnost lokálních potravin na území města Kolín a analyzovat jejich nabídku a původ, a to na základě metod desk research, šetření v terénu a dotazníkového šetření. Poznatky přispějí do debaty o lokalizaci trhu s potravinami a vazbách mezi městy a venkovským zázemím.. -- Abstrakt: The research is focused on the concept of alternative food networks and deals with the sustainability and localization of the agri-food system, which are topics resonating in political documents at the national and international level, for example in the form of the so-called City Region Food System, which is supported by the FAO. The aim of the work is to identify the availability of local food in the territory of the city of Kolín and to analyze the supply and origin, based on the methods of desk research, field research and questionnaire. The findings will contribute to the debate on food market localization and urban-rural links.
Hruška, Vladan. Smutná, Zdeňka. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra geografie
Alternativní potravinové sítě. lokalizace. udržitelnost. City Region Food Systém. Alternative food networks. localization. sustainability. City Region Food System. bakalářské práce
(043)378.22
Počet záznamů: 1