Počet záznamů: 1
Aditivní látky v potravinách
Údaje o názvu Aditivní látky v potravinách / Ilona Humlová Osobní jméno Humlová, Ilona, (autor diplomové práce nebo disertace) Fyz.popis 128 listů : grafy Poznámky Vedoucí práce Josef Kočí Abstrakt Abstrakt Prezentovaná bakalářská práce je orientována na potravinové přídatné látky, jak je chápe oslovená populace České republiky. Stránky odkrývají význam aditiv, jejich účel a druhy potravinových aditiv. U látek získaných výběrem je popisován jejich vliv na lidské zdraví a místo jejich oblasti nálezu. Je zaměřená na prohloubení povědomí spotřebitelů o užívaných aditivních látek v potravinách. V další části je nabídnuta legislativní ochrana spotřebitelů, nařízení EU a vyhlášky ČR příslušející k užívání aditivních látek potravinářského odvětví. Do zkoumání byla začleněna analýza s dotazníkovou podporou, tím dotazníkový výzkum rozdělil respondenty do rozmanitých seskupení, aby mohly být vytknuty shody a rozdíly jevů. Díky těmto analytickým údajům byly stanoveny verze plánů směřující k lepší informovanosti populace. Abstract This bachelor's study is focused on food additive substances which are in the awareness of the Czech inhabitants. The work reveals the significance and purpose of additives as well as the diversification of food additives. What is described within the additives gained by the selection is their effect on the human's health as well as the location of their discovery. The work is aimed at the customers' awareness of used food additives. Within the other part of the work, the legislative customers' protection is presented as well as the EU regulation and ordinance of the CR reflecting the usage of food additives in foodstuff industry. The analysis with the questionnaire filling was included into the research, which resulted into diversification of responders in order to emphasise the sameness anddifferences of the effects. As a result of these analytical data the blueprints which are aimed at the better awareness of the population were established. Dal.odpovědnost Kočí, Josef (vedoucí diplomové práce nebo disertace) Dal.odpovědnost Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Fakulta životního prostředí. Katedra společenských věd (udělovatel akademické hodnosti) Předmět.hesla potravinářská aditiva * chemické přísady Předmět.hesla potraviny * přídatné látky * složení potravin * vliv na lidský organismus * additives * foodstuff * additive substances * ingredients * effect on human's organism Forma, žánr bakalářské práce Konspekt 613 - Hygiena. Lidské zdraví MDT 613.29 * 663/664.022.3 * 66.022.3 * (043)378.22 Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština URL https://portal.ujep.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=00170487 Druh dok. Vysokoškolské práce Signatura Čár.kód Dislokace Volný výběr Info DA 5360 3300705360 sklad C pouze prezenčně
Počet záznamů: 1