Počet záznamů: 1  

Aditivní látky v potravinách

  1. Údaje o názvuAditivní látky v potravinách / Ilona Humlová
    Osobní jméno Humlová, Ilona, (autor diplomové práce nebo disertace)
    Fyz.popis128 listů : grafy
    PoznámkyVedoucí práce Josef Kočí
    AbstraktAbstrakt Prezentovaná bakalářská práce je orientována na potravinové přídatné látky, jak je chápe oslovená populace České republiky. Stránky odkrývají význam aditiv, jejich účel a druhy potravinových aditiv. U látek získaných výběrem je popisován jejich vliv na lidské zdraví a místo jejich oblasti nálezu. Je zaměřená na prohloubení povědomí spotřebitelů o užívaných aditivních látek v potravinách. V další části je nabídnuta legislativní ochrana spotřebitelů, nařízení EU a vyhlášky ČR příslušející k užívání aditivních látek potravinářského odvětví. Do zkoumání byla začleněna analýza s dotazníkovou podporou, tím dotazníkový výzkum rozdělil respondenty do rozmanitých seskupení, aby mohly být vytknuty shody a rozdíly jevů. Díky těmto analytickým údajům byly stanoveny verze plánů směřující k lepší informovanosti populace.
    Abstract This bachelor's study is focused on food additive substances which are in the awareness of the Czech inhabitants. The work reveals the significance and purpose of additives as well as the diversification of food additives. What is described within the additives gained by the selection is their effect on the human's health as well as the location of their discovery. The work is aimed at the customers' awareness of used food additives. Within the other part of the work, the legislative customers' protection is presented as well as the EU regulation and ordinance of the CR reflecting the usage of food additives in foodstuff industry. The analysis with the questionnaire filling was included into the research, which resulted into diversification of responders in order to emphasise the sameness anddifferences of the effects. As a result of these analytical data the blueprints which are aimed at the better awareness of the population were established.
    Dal.odpovědnost Kočí, Josef (vedoucí diplomové práce nebo disertace)
    Dal.odpovědnost Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Fakulta životního prostředí. Katedra společenských věd (udělovatel akademické hodnosti)
    Předmět.hesla potravinářská aditiva * chemické přísady
    Předmět.hesla potraviny * přídatné látky * složení potravin * vliv na lidský organismus * additives * foodstuff * additive substances * ingredients * effect on human's organism
    Forma, žánr bakalářské práce
    Konspekt613 - Hygiena. Lidské zdraví
    MDT613.29 * 663/664.022.3 * 66.022.3 * (043)378.22
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    URLhttps://portal.ujep.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=00170487
    Druh dok.Vysokoškolské práce
    SignaturaČár.kódDislokaceVolný výběrInfo
    DA 53603300705360sklad Cpouze prezenčně

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.