Počet záznamů: 1  

Výživa a pitný režim jako součást regenerace u hráčů basketbalu

  1. DA 2628
    Zolal, Alžběta, 1988-
    Výživa a pitný režim jako součást regenerace u hráčů basketbalu [rukopis] / Alžběta Zolal. -- 2014. -- 58 l. : tabulky + 1 CD-ROM. -- Ved. práce Ladislav Pyšný. -- Abstrakt: Tato práce shrnuje formou přehledného referátu dosavadní literární poznatky ohledně role výživy a pitného režimu v regeneraci u sportovců se speciálním zaměřením na hráče basketbalu. V úvodu je uvedena stručná charakteristika hry, její historie a dále pak teoretické základy výživy, detailněji jsou probrány zejména makronutrienty, o jejichž poměru ve výživě sportovců je pak v hlavní části práce pojednáváno. Hlavní část práce pak obsahuje shrnutí poznatků o výživě sportovců z různých zdrojů s ohledem na specifika basketbalu. Tyto poznatky byly rozděleny dle jednotlivých fází tréninkového cyklu, na jejich základě byly vypracovány i vzorové jídelníčky pro jednotlivá období.. -- Abstrakt: This work summarizes in a form of review the current literary data concerning the nutrition and fluid intake in regeneration of athletes with special focus on basketball players. In the introduction, a concise description of the game, as well as its history is provided. Furthermore, theoretical basics of nutrition are discussed, in particular the macronutrients, as the ratio of macronutrients in nutrition is described in the main section. The main section of the work gives the review of the current literature regarding the nutrition of athletes, particularly the basketball players. The information was divided into section corresponding to the individual training phases. Sample dietary regimen lists were prepared for the training phases.
    Pyšný, Ladislav, 1959-. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra tělesné výchovy
    výživa. pitný režim. basketbal. tréninkový cyklus. nutrition. fluid intake. basketball. training phases. bakalářské práce
    (043)378.22

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.