Počet záznamů: 1  

Bakteriózy a kontaminace potravin

  1. Údaje o názvuBakteriózy a kontaminace potravin [rukopis] / Dagmar Třísková
    Osobní jméno Třísková, Dagmar, (autor diplomové práce nebo disertace)
    Vyd.údaje2008
    Fyz.popis85 l. ; 30 cm
    AbstraktBakalářská práce ,, Bakteriózy a kontaminace potravin`` se zabývá problematikou alimentární nákazy způsobené bakteriemi, které se mohou vyskytovat v potravě. Jsou zde podrobně popsány pouze bakterie, které se dle směrnice 2073/2005/ES o mikrobiologických kritériích pro potraviny musí stanovovat. Tato bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část je zaměřena na popis bakterií jako organismů, onemocnění způsobené bakteriemi z výše uvedené ES, jejich laboratorní diagnostikou, rizikovými potravinami a analýzou HACCP. V praktické části jsou statisticky zpracovány údaje získané z veřejného průzkumu formou dotazníků, týkající se této problematiky. Cílem této části bakalářské práce je zjistit informovanost a zájem veřejnosti o dané téma.
    Bachelor thesis "Bacteriosis and food-stuff contamination`` is engaged in the question of alimentary infection caused by bacteria, which have to be specified according to the rule about microbiological criteria for food No. 2073/2005/ES. This bachelor thesis is divided in two parts, theoretical and practical one. The theoretical part focuses on bacteria description in the nature of organisms, deseases caused by them, laboratory diagnosis, risk food-stuff and HACCP analysis. The practical one processes statistically data which have been obtained from public research intended on this question. The main aim of this thesis was to find out the public awareness and interest regarding this theme.
    Dal.odpovědnost Říhová Ambrožová, Jana, 1972- (vedoucí diplomové práce nebo disertace)
    Dal.odpovědnost Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra přírodních věd (udělovatel akademické hodnosti)
    Předmět.hesla kontaminace potravin * bakterie * nemoci
    Předmět.hesla Bakteriální buňka * rizikové potraviny * HACCP * laboratorní diagnostika bakterií * Bacterial cell * food contamination * risk food-stuff * bacteriosis * HACCP * food related deseases * laboratory diagnosis of bacteria
    Forma, žánr bakalářské práce
    Konspekt613 - Hygiena. Lidské zdraví
    MDT616.1/.9 * 579.81/.87 * 613.26/.29:504.5
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    URLhttps://portal.ujep.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=00033733
    Druh dok.Vysokoškolské práce
    SignaturaČár.kódDislokaceVolný výběrInfo
    Z-DP 12094201932965sklad Cpouze prezenčně

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.