Počet záznamů: 1
Bakteriózy a kontaminace potravin
Údaje o názvu Bakteriózy a kontaminace potravin [rukopis] / Dagmar Třísková Osobní jméno Třísková, Dagmar, (autor diplomové práce nebo disertace) Vyd.údaje 2008 Fyz.popis 85 l. ; 30 cm Abstrakt Bakalářská práce ,, Bakteriózy a kontaminace potravin`` se zabývá problematikou alimentární nákazy způsobené bakteriemi, které se mohou vyskytovat v potravě. Jsou zde podrobně popsány pouze bakterie, které se dle směrnice 2073/2005/ES o mikrobiologických kritériích pro potraviny musí stanovovat. Tato bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část je zaměřena na popis bakterií jako organismů, onemocnění způsobené bakteriemi z výše uvedené ES, jejich laboratorní diagnostikou, rizikovými potravinami a analýzou HACCP. V praktické části jsou statisticky zpracovány údaje získané z veřejného průzkumu formou dotazníků, týkající se této problematiky. Cílem této části bakalářské práce je zjistit informovanost a zájem veřejnosti o dané téma. Bachelor thesis "Bacteriosis and food-stuff contamination`` is engaged in the question of alimentary infection caused by bacteria, which have to be specified according to the rule about microbiological criteria for food No. 2073/2005/ES. This bachelor thesis is divided in two parts, theoretical and practical one. The theoretical part focuses on bacteria description in the nature of organisms, deseases caused by them, laboratory diagnosis, risk food-stuff and HACCP analysis. The practical one processes statistically data which have been obtained from public research intended on this question. The main aim of this thesis was to find out the public awareness and interest regarding this theme. Dal.odpovědnost Říhová Ambrožová, Jana, 1972- (vedoucí diplomové práce nebo disertace) Dal.odpovědnost Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra přírodních věd (udělovatel akademické hodnosti) Předmět.hesla kontaminace potravin * bakterie * nemoci Předmět.hesla Bakteriální buňka * rizikové potraviny * HACCP * laboratorní diagnostika bakterií * Bacterial cell * food contamination * risk food-stuff * bacteriosis * HACCP * food related deseases * laboratory diagnosis of bacteria Forma, žánr bakalářské práce Konspekt 613 - Hygiena. Lidské zdraví MDT 616.1/.9 * 579.81/.87 * 613.26/.29:504.5 Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština URL https://portal.ujep.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=00033733 Druh dok. Vysokoškolské práce Signatura Čár.kód Dislokace Volný výběr Info Z-DP 1209 4201932965 sklad C pouze prezenčně
Počet záznamů: 1