Počet záznamů: 1  

Porovnání stravovacích návyků žáků 2. stupně základních škol

  1. DA 8583
    Novotná, Lenka, 1983-
    Porovnání stravovacích návyků žáků 2. stupně základních škol / Lenka Novotná. -- 2017. -- 79 listů : barevné ilustrace, grafy. -- Vedoucí práce Josef Kočí. -- Oponent Jan Benda. -- Abstrakt: Stravování je důležitou součástí každodenního života. Hlavní cílem mé bakalářské práce bylo Porovnání stravovacích návyků žáků 2. stupně základních škol v Ústeckém a Středočeském kraji. Práce je tvořena částí teoretickou a praktickou. V teoretické části informuji o základních komponentech stravy, blíže popisuji období staršího školního věku, který je v rámci požadavků na výživu specifický. Neopomíjím problematiku pitného režimu dětí staršího školního věku, specifikuji zásady správné výživy nejen pro školáky. Význam školních jídelen a školního stravování charakterizuji v samostatné kapitole. Výzkumné šetření, které bylo součástí části praktické, probíhalo formou online dotazníkového šetření. Realizovala jsem ho na základních školách v Ústeckém kraji a Středočeském kraji. Hlavním cílem bylo zjistit, zda žáci snídají, svačí, zda obědvají a kde nejčastěji. Dále kolikrát denně či týdně konzumuji čerstvé ovoce, zeleninu, maso, ryby, uzeniny, luštěniny. Dílčím úkolem bylo zmapovat pitný režim adolescentů, skladbu jejich jídelníčku a pravidelnost v denním režimu stravování. Celkem bylo vyhodnoceno 199 dotazníků. Výsledky práce byly znázorněny do přehledných grafů a tabulek.. -- Abstrakt: Eatingisconsidered as oneoftheimportant part ofdailylives. Themaingoalof my thesis wascomparisonwitheatinghabitsofpupils in upperprimaryschoolsofUstecky Region and Central Bohemian Region. The thesis consistsof a theoretical part and practical part. Thetheoretical part givestheinformationaboutthe basic aspectsofthenutrition, furtherisaimedatthepupilsofupperprimaryschoolagethatisspecific in nutritionrequirements. In the thesis thereisdiscussedthequestionofdrinkinghabitsaimedatpupilsofupperprimaryschoolage. The thesis specifiestheprinciplesofgoodnutrition not onlyforschoolchildren. Theimportanceofschoolcanteens and schooleatinghabitsischaracterized in a separatechapter. Thepractical part includedthesurvey, whichwasheld in theformof online questionnaireandwasrealized in theprimaryschools in Ustecky Region and Central Bohemian Region. Theaimwas to determinewhetherthestudentshavebreakfasts, snacks and lunches and where do theyitmostly. Additionallydeterminehow many times per dayor per weekthestudentseatfreshfruits and vegetables, meat, fish, smokedmeatproducts, legume. Furthermorethetaskwas to definethedrinkinghabitsofadolescents, diet composition and regularity in eatingpattern. 199 questionnaireswereevaluatedduringtheresearch.Theresults are presented as synopticgraphs and tables.
    Kočí, Josef. Benda, Jan. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Fakulta životního prostředí. Katedra společenských věd
    výživa dětí. stravovací zvyky. pitný režim. potravinová pyramida. nutrition. eating habits. drinking regime. food pyramid. bakalářské práce
    613.22. 392.81. 640.4. 613.3. (043)378.22

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.