Počet záznamů: 1  

Rozšíření lesních mravenců na vrchu Strážiště (České středohoří)

  1. Z-DP 1221
    Chumlenová, Tereza, 1984-
    Rozšíření lesních mravenců na vrchu Strážiště (České středohoří) [rukopis] / Tereza Chumlenová. -- 2008. -- 71, LXVIII l. : il. ; 30 cm + 1 CD-ROM. -- CD-ROM v kapsičce. -- Abstrakt: Téma mé bakalářské práce je Rozšíření lesních mravenců na vrchu Strážiště (České středohoří). Pojala jsem ho ze statistického hlediska na základě korelační analýzy. Práci lze rozdělit na dvě hlavní části, výzkum v terénu a archivní činnost. Stěžejní pro mě byl právě výzkum v terénu, který jsem prováděla na základě porostní mapy. Za cíl své práce jsem si stanovila nejen zmapovat polohu současných mravenišť v dané lokalitě, ale také objasnit preferenci mravenců k lesním stanovištím na vrcholu Strážiště (382 m. n m) ležícím na pravém břehu řeky Labe asi 7 km od Litoměřic a pokusit se vytyčit stěžejní faktory této preference.. -- Abstrakt: The theme of my graduation work is Distribution of red wood ants on the Strážiště hill (České středohoří mountains). The results were made on the basis of correlation analysis. This work can be sectored into two main parts - the research in nature and the archival working. The research in nature was the primary source for me. The aim of my work was to map the position of recent ant-nests and also to cast light up the preference of red wood ants to the type of forest on the Strážiště hill (382 meters above the sea level). The Strážiště hill is situated on the right side of the river Elbe about 7 kilometers from Litoměřice. I tried to pursue the main factor of preferences of ants.
    Holec, Michal, 1974-. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra přírodních věd
    mravencovití. Litoměřice (Česko : okres : 1960-). mraveniště. porostní mapa. wood. wood ant. ant-nest. forestry map. protection. bakalářské práce
    502.172:592/599. 595.796. (437.315)

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.