Počet záznamů: 1  

Reakce explantátů chmele in vitro na živná média

  1. DA 9773
    Hradecká, Ivana, 1996-
    Reakce explantátů chmele in vitro na živná média / Ivana Hradecká. -- 2018. -- 61 listů : barevné ilustrace, grafy. -- Oponent Hana Malinská. -- Vedoucí práce Petr Svoboda. -- Abstrakt: Bakalářská práce s názvem Reakce explantátů chmele in vitro na živná média předkládá výsledky dosažené při zjištění růstu explantátů chmele na médiích s rozdílným obsahem glukózy. Práce zahrnovala zvládnutí základů práce s explantátovými kulturami chmele, přípravu živných médií, rozpasážování experimentálního materiálu, založení a vyhodnocení vlastního experimentu. Vlastní bakalářská práce soustředí poznatky o chmelu, biotechnologických postupech, metodiku práce, vyhodnocení se závěry, tabulky, grafy, citace a fotografie z průběhu experimentu. Získané výsledky naleznou uplatnění při množení materiálů chmele v rámci ozdravovacího procesu českého chmele.. -- Abstrakt: The bachelor thesis entitled Reaction of hops explants in vitro culture on nutrient media presents the results obtained with the growth of hop explants on media with different glucose content. The work included mastering the basics of working with hop culture explants, preparing nutrient media, spraying experimental material, establishing and evaluating own experiment. Bachelor's own work focuses on the knowledge of hops, biotechnological practices, work methodology, conclusions with conclusions, tables, charts, quotations and photographs from the experiment. The obtained results will be used for the propagation of hops materials within the recovery process of Czech hops.
    Malinská, Hana. Svoboda, Petr. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra biologie
    rozmnožování rostlin. experimentální biologie. chmel. Humulus lupulus L.. glukóza. hop. glucose. bakalářské práce
    582.635.38. 633.791. 663.423. 581.16. 631.53. 57.08. (043)378.22

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.