Počet záznamů: 1  

Assessing proficiency in a second language: New formations in English

  1. DA 4538
    Lojková, Veronika, 1986-
    Assessing proficiency in a second language: New formations in English [rukopis] / Veronika Lojková. -- 2015. -- 100 l. : grafy. -- Ved. práce Christoph Haase. -- Název a text v anglickém jazyce. -- Abstrakt: Tato diplomová práce se ve své teoretické části zabývá dvěma tématy. Prvním z nich je lexikální inovace probíhající v anglickém jazyce. Autorka představuje definici neologismů, jejich vznik, typologii a funkce. Druhým tématem je osvojování cizího jazyka, konkrétně sociokulturní faktory a individuální rozdíly mezi studenty, které mají na osvojování vliv. V praktické části autorka zkoumá vliv pohlaví a věku studentů na užití a chápání významu neologismů, které se do jejich jazyka přenesly prostřednictvím médií, především internetu.. -- Abstrakt: This diploma thesis deals with two topics in its theoretical part. The first topic is lexical innovation in the English language. The author introduces the definition of neologisms, their formation, typology, and functions. The next topic is second language acquisition, especially the sociocultural factors and individual learner differences, which influence language acquisition. In the practical part, the author studies the influence of the students' gender and age on the use and meaning of selected new formations, which the students adopted from the media, particularly the internet.
    Haase, Christoph. Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra anglistiky
    jazykové vlivy (anglické). angličtina. novotvary. jazyková změna. osvojování druhého jazyka. sociokulturní faktory. individuální rozdíly mezi studenty. věk. pohlaví. new formations. language change. second language acquisition. sociocultural factors. individual learner differences. age. gender. diplomové práce
    81'373.45(=111). 811.111. (043)378.2

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.