Počet záznamů: 1
Možné zdroje mikrobiální kontaminace z prostředí, v závodě na výrobu oplatek a sušenek, se zaměřením na kontaminaci enteropatogenními mikroorganismy
Údaje o názvu Možné zdroje mikrobiální kontaminace z prostředí, v závodě na výrobu oplatek a sušenek, se zaměřením na kontaminaci enteropatogenními mikroorganismy : [rukopis] (bakalářská práce) / Jarmila Křtěnová Osobní jméno Křtěnová, Jarmila (autor diplomové práce nebo disertace) Vyd.údaje 2004 Fyz.popis 92 s. Poznámky Ved. práce Stanislav Hrubý Abstrakt Tato práce se zaměřuje na možné zdroje kontaminace z prostředí v závodě na výrobu oplatek a sušenek. Důraz je kladen především na zdroje enteropatogenních mikroorganismů a infekční nákazy jimi způsobené. Na sledovaných lokalitách byly odebrány vzorky bakteriologických stěrů z výrobních a nevýrobních prostor, z provozních zařízení a z rukou výrobních operátorů. Dále pak byl prováděn záchyt sedimentujících kvasinek a plísní ve výrobním prostředí a zjišťování indikátorových mikroorganismů. Na monitorovaných místech byl nejčastěji zaznamenán výskyt plísní, méně pak kvasinek. I přes zavedení funkčního systému HACCP byl zaznamenán i výskyt indikátorových mikroorganismů. Dal.odpovědnost Hrubý, Stanislav, 1929-2009 (vedoucí diplomové práce nebo disertace) Dal.odpovědnost Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Fakulta životního prostředí. Katedra společenských věd (udělovatel akademické hodnosti) Předmět.hesla hygiena výživy * mikrobiologie * potravinářský průmysl * potraviny Forma, žánr bakalářské práce MDT 579 * 664 Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Druh dok. Vysokoškolské práce Signatura Čár.kód Dislokace Volný výběr Info Z-DP 530 4201926762 sklad C pouze prezenčně
Počet záznamů: 1