Počet záznamů: 1  

Evidence zdrojů podzemní vody na území okresu Louny a vývoj jejich vodohospodářského využití

  1. Údaje o názvuEvidence zdrojů podzemní vody na území okresu Louny a vývoj jejich vodohospodářského využití / [rukopis] Lucie Rychtrová
    Osobní jméno Rychtrová, Lucie (autor diplomové práce nebo disertace)
    Vyd.údaje2006
    Fyz.popis56 l., [29] l. příl.
    PoznámkyBez LS. Ved. práce Jan Šilar
    AbstraktVyužívání podzemních zdrojů na Lounsku se podstatně snížilo. V 70. až 80. letech se původně využívalo k veřejnému zásobování kolem 100 l/s podzemní vody ze 150 přírodních zdrojů umístěných na 45 lokalitách. V loňském roce se čerpalo pouze poloviční množství, a to přibližně z 80 zdrojů na 15 lokalitách. Mezi nejvýznamnější lokality, co se týká odebíraného množství vody, patří Holedeč, Peruc, Lišany, Tuchořice atd. Některé nevyužívané zdroje byly určeny k likvidaci, od jiných se upouští na určité období především z důvodu příliš vysokých nákladů na opravu čerpacího zařízení nebo úpravu vody v přepočtu na ekvivalenční koeficient zásobované obce. Chemické složení podzemní vody se během deseti let příliš nezměnilo, v některých lokalitách byl zjištěn vyšší obsah dusičnanů, síranů a mědi v důsledku nesprávného hospodaření zemědělců v oblasti ochranného pásma. V lounském okrese se vyskytuje řada středně až silně mineralizovaných pramenů, s vyšším obsahem oxidu uhličitého a železa.
    Dal.odpovědnost Šilar, Jan, 1926- (vedoucí diplomové práce nebo disertace)
    Dal.odpovědnost Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra přírodních věd (udělovatel akademické hodnosti)
    Předmět.hesla podzemní vody * ochrana přírodních zdrojů
    Předmět.hesla Louny (Česko : oblast)
    Forma, žánr bakalářské práce
    Konspekt502 - Životní prostředí a jeho ochrana
    MDT502.171 * (437.315) * 556.3(437.315) * 628.11(437.315)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.Vysokoškolské práce
    SignaturaČár.kódDislokaceVolný výběrInfo
    Z-DP 8984201929966sklad Cpouze prezenčně

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.