Počet záznamů: 1  

Mechorosty navrhované PR Na Blatech ve Šluknovském výběžku

  1. Údaje o názvuMechorosty navrhované PR Na Blatech ve Šluknovském výběžku [rukopis] / Kateřina Šubrtová
    Osobní jméno Šubrtová, Kateřina, (autor diplomové práce nebo disertace)
    Vyd.údaje2013
    Fyz.popis61 l. : il., grafy, mapy, tabulky + 1 CD-ROM
    PoznámkyVed. práce Lenka Němcová
    AbstraktBakalářská práce pojednává o bryoflóře na území rašeliniště v Liščí ve Šluknovském výběžku. Celková rozloha tohoto území činí 8,8 ha. Na území bylo nalezeno 76 druhů mechorostů a játrovek. Mezi významnější druhy patří Sphagnum affine, Chiloscyphus pallescens, Odontoschisma denudatum, Riccardia latifrons, Plagiothecium denticulatum var. undulatum, Rhizomnium magnifolium, Riccia rhenana. Lokalita byla v roce 1999 navržena k vyhlášení jako maloplošné ZCHÚ.
    Bachelor thesis deals with of bryophytes on the moorland in Liščí in Šluknov hook. The total area of the territory is 8,8 ha. On the territory was found 76 species of bryophytes and liverworts. Among the more important species are Sphagnum affine, Chiloscyphus pallescens, Odontoschisma denudatum, Riccardia latifrons, Plagiothecium denticulatum var. undulatum, Rhizomnium magnifolium, Riccia rhenana. Locality was designed in 1999 to be declared as small-scale protected areas.
    Dal.odpovědnost Němcová, Lenka (vedoucí diplomové práce nebo disertace)
    Dal.odpovědnost Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra biologie (udělovatel akademické hodnosti)
    Předmět.hesla Šluknovský výběžek * rašeliniště * mechorosty * Šluknov hook * moorland * bryophytes
    Forma, žánr bakalářské práce
    MDT(043)378.22
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    URLhttps://portal.ujep.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=00158595
    Druh dok.Vysokoškolské práce
    SignaturaČár.kódDislokaceVolný výběrInfo
    DA 22853300702285sklad Cpouze prezenčně

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.