Počet záznamů: 1  

Hygiena potravin

  1. Údaje o názvuHygiena potravin [rukopis] / Lenka Seidlová
    Osobní jméno Seidlová, Lenka, (autor diplomové práce nebo disertace)
    Vyd.údaje2010
    Fyz.popis88 l. : schémata, tabulky
    PoznámkyVed. práce Jana Říhová Ambrožová
    AbstraktTato bakalářská práce se zabývá problematikou hygieny potravin. Jsou zde popsány jednotlivé druhy kontaminace potravin a alimentární nákazy, které mohou způsobovat. Dále jsou zde řešeny kroky k udržení správné hygieny v jednotlivých fázích oběhu potravin a příslušná legislativa. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. První část je teoretická, druhá praktická. Teoretická část je zaměřena na podrobný popis jednotlivých druhů kontaminantů a jejich nebezpečí v potravinách. Zvláštní pozornost je věnována bakteriální kontaminaci a jejím následkům v podobě nákaz z potravin. Dále jsou zde uvedeny způsoby kontroly hygieny v potravinářském odvětví na národní, evropské a mezinárodní úrovni. Praktická část zahrnuje jednu z metod udržení vysokého standardu hygieny potravin a to HACCP analýzu. Konkrétně se jedná o postup zavádění této analýzy při výrobě rostlinného oleje.
    This bachelor's thesis is related to food hygiene. There are certain types of food contamination and disease, described in the thesis which they could caused. There are also sketched in ways of hygiene control in food industry on national, European and international level. Bachelor's thesis is divided into 2 parts - theoretical and practical. The aim of theoretical part is to describe in details individual kinds of contaminants and their dangerous impact on food. The special attention is dedicated to bacterial contamination and the food contamination as its consequence. Additionally ways of hygiene controls in food industry on national, European and international level are listed in the thesis. Practical part includes one of the methods how to maintain high standard of food hygiene - HACCP analysis. The thesis elaborates a process of introduction of vegetable oil production analysis.
    Dal.odpovědnost Říhová Ambrožová, Jana, 1972- (vedoucí diplomové práce nebo disertace)
    Dal.odpovědnost Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katedra přírodních věd (udělovatel akademické hodnosti)
    Předmět.hesla hygiena potravin * kontaminace potravin * alimentární infekce * alimentární infekce * konzervování potravin
    Předmět.hesla HACCP analýza * Contamination * hygiene * bacteria * food intoxication * HACCP analysis * production * measures
    Forma, žánr bakalářské práce
    Konspekt614 - Veřejné zdraví a hygiena
    MDT641.4 * 664.8/.9 * 616-022.3:613.2 * 613.26/.29:504.5 * 614.31 * (043)378.22
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    URLhttps://portal.ujep.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=00064694
    Druh dok.Vysokoškolské práce
    SignaturaČár.kódDislokaceVolný výběrInfo
    Z-DP 16034201936607sklad Cpouze prezenčně

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.